Rodiče vítáni

Týden 1.9. – 9.9.

Vítáme tě ve školce

Ve čtvrtek nám začal nový školní rok 2022/2023. Do třídy Motýlků jsme přivítali spoustu nových dětiček, ale i dětičky ze třídy Mravenečků či z lesní mateřské školky. Nesmím také zapomenout na paní učitelku Majdu, která se k nám přesunula ze třídy Berušek.

Celý týden jsme se zaměřili na adaptaci nových dětí a jejich začlenění do kolektivu. Snažili jsme se o to, aby se děti seznámily s režimem dne ve školce a s pravidly, které se zde dodržují. Musíme děti moc pochválit, protože po prvním týdnu už si jsou skoro jistí 🙂 To že při ranním loučení od maminky nebo tatínka ukápne nějaká slzička, to se vůbec nic neděje, protože jen co se zavřou dveře, okamžitě na nás vykouknout úsměvy 🙂

Už víme, co se ve školce dělá a co ne, ale také umíme svolávací básničku do kruhu a ještě jednu básničku s pohybem.

Ale abyste si nemysleli, že jsme si jen hráli a povídali, tak jsme se pustili hned do práce. S pomocí temperových barev jsme nakreslili sluníčko (protože tak se přece jmenuje naše školka). Také jsme si procvičovali jména našich kamarádů. A proto jsme si vymalovali „kamaráda“, rozstřihli, složili a nalepili na barevný papír.

Tak přejeme krásný víkend a těšíme se na pondělí plně úsměvů 🙂

Básnička:

Dobrý den, dobrý den,

Dneska máme krásný den.

Ruce máme na tleskání,

Nohy zase na dupání.

Dobrý den,  dobrý den,

Dneska si to užijem.

Dvořáková Tereza

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko