Rodiče vítáni

Kde domov můj 15.5.-19.5.

Nacházíme se v půlce měsíce května s novým tématem týdne „Kde domov můj“.

Začátek týdne jsme tradičně zahájili sdílením zážitků z víkendu. Pověděli jsem si, co máme za téma týdne, a jak bude přibližně týden probíhat. Říkali jsme si, že 20. 5. je Mezinárodní den včel. Opakovali jsme si, co už víme o včeličkách, proč je důležité je chránit a pomáhat jim v přežití. Děti se mohly s blízka podívat na včelí plástev a ochutnat pravý med od včeliček. Letošní rok jsme u vstupu do LMŠ vytvořili místo pro luční rostliny, kde se děti v blízké době mohou kochat pestrostí rostlin a hmyzu.

Následující den odjely přihlášené děti na lekci plavání do Benešova. Ve školce jsme se vrhli na zahradní práce. Pokud chceme sklízet úrodu z našich rostlinek, tak je třeba jim věnovat láskyplnou péči. Děti zalévaly zasazené rostlinky, sázely „rostoucí papír“, který obsahuje různá semínka – mrkev, saláty, mix divokých květin, vlčí mák a bylinky. Zkoušíme pokus s klíčením pomerančových semínek.

Ve středu k nám opět zavítala paní Hamajdová se svojí kytarou a hudebním představením. Děti si mohly nejen zazpívat klasické písničky, ale zároveň bylo představení plné tanečních pohybů a zapojení v rámci hudebního doprovodu. Po představení si děti odhlasovaly vycházku na hřiště, kde se mohly pořádně vyřádit.

K závěru týdne jsme vyrazily na dopolední svačinku do přírody. Před svačinkou děti stihly ještě nacvičování na zahradní slavnost a po svačince jsme se vydali na průzkum. Náš cíl byla sulická tvrz, která dříve stávala mezi rybníky Parkán a Skružňák u sulické návsi. Bohužel zanikla v 15. století, a do dneška by zde mělo být dochováno pár kamenů. Kameny jsme objevily, zda ale patřily k původní sulické tvrzi, to si nejsme tak úplně jistí. Po cestě jsme pozorovali žáby a narazili jsem také koníčky.

V pátek jsme měli další návštěvu ze ZUŠ Takt, která k nám zavítala kvůli zjišťování hudebního talentu. Děti si tak mohly vyzkoušet stát se alespoň na chvíli hudební hvězdou.

Přejeme Vám krásný a pohodový víkend. Vaše LMŠ

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko