Rodiče vítáni

Týden v Beruškách: 11.9. – 15.9.2023

Téma týdne: Vítáme Tě ve školce

Tento týden jsme pokračovali v adaptaci v MŠ, seznamovali se s pravidly a kamarády v nové třídě.

V pondělí jsme přivítali nového kamaráda, v míčové hře jsme si zopakovali jména všech dětí z Berušek, zazpívali si lidové písničky u klavíru, zacvičili s obručemi a procvičovali správný úchop tužky i příboru.

Z barevných kostiček jsme stavěli komín a poznávali barvy a tvary.

Úterý bylo ve znamení přátelských návštěv v ostatních třídách. |Poznali jsme děti i paní učitelky z Včeliček, Motýlků i Mravenečků a prohlédli si jejich třídy i zahrady a pohráli si zde.

Formou hry jsme rozvíjeli prostorovou orientaci za pomoci „Včelky“ hledající cestu, skládali jsme z magnetických písmen vlastní jméno, posílili jazýčky při logopedické chvilce a procvičili předmatematické představy za pomoci velkého počítadla. U interaktivní hry s PET víčky a plastovými pinzetkami si zdokonalovali jemnou motoriku.

Ve středu jsme tvořili. Obtiskávali jsme různé druhy ovoce na čtvrtku a dozdobili mašličkami a barevnými látkami dle výběru dětí. Výsledek naší práce si můžete prohlédnout v šatně :). Nezapomněli jsme si ani protáhnout tělíčka při cvičení s overbally. A aby nám lépe utíkal čas uklízení hraček, zpíváme si „Uklízecí písničku“.

Čtvrtek jsme si povídali o všem co jsme v týdnu zažili a jak se nám to povedlo, běhali jsme za rytmu bubínku a zjistili jsme, kdo už z nás umí kotoul s dopomocí a kdo bude ještě maličko trénovat.

Foukali jsme do peříček a procvičovali mluvidla. Zopakovali si dny v týdnu a poznávali na která písmenka jednotlivá slova začínají, vytleskávali a zpívali u piána školkovou písničku „Jaro, léto, podzim, zima“

A pátek, na ten jsme obzvláště hrdí, protože jsme společnými silami v rámci projektu „Ukliďme Česko“ vysbírali a uklidili mnoho odpadků, které se v blízkém okolí školky nahromadily a následně je i roztřídili do jim určených kontejnerů.

Každý den jsme pobyli na čerstvém vzduchu zahrady Berušek kde jsme kromě hraní ani nezapomněli pečovat o naše záhonky.

Takže jsme se opravdu nenudilI 🙂

Krásný víkend

Alena Víšková

Berušky

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko