Rodiče vítáni

Týden od 19.9.-23.9.2022

Dary přírody, loučení s létem

Tento zářijový týden jsme se věnovali tématu: Ovoce, zelenina a doprava. V pondělí si děti tvořily jablíčka, nejdříve vystřihly kruh z barevného papíru, nalepily jej doprostřed jablíčka a okolo ho vymalovaly temperovými barvami. Naučili jsme se novou básničku: Koulí se, jablíčko koulí. V pondělí jsme se vydali na krátkou vycházku po okolí školky, sbírali jsme barevné lístečky, pozorovali jsme červené jeřabiny, žaludy a šípky. Zpátky ke školce se děti proběhly slalomem kolem stromů v parku.

V úterý měly děti domácí úkol donést si svoje jablíčko a pomocí přístroje na krájení jablíčka si vyzkoušely svoje jablíčko, odjadřincovat, oloupat a nakrájet na kolečka. Dětem vznikly dlouhé žížaly ze slupky, které si s chutí snědly. Zbytek jablíčka jsme dali usušit na křížaly. Zacvičili jsme si s overbally a vydali jsme se na cestu k lesu, kde děti stavěly domečky pro lesní skřítky a zvířátka. Cestou zpět děti zkoumaly kaluže nejen nohami v holínkách 🙂

Ve středu děti třídily ovoce a zeleninu podle barev, učily se, co patří do ovoce a co do zeleniny. Také jsme s jablíčkem potrénovali motoriku mluvidel. Překážková dráha na koberci děti zdokonalila v přeskocích přes překážky a hodem jablíčka na cíl.

Čtvrtek byl Dnem bez aut. Dětem se třída proměnila v křižovatku a mohly si vyzkoušet pravidla silničního provozu. Děti se nenásilnou formou učily význam značek a zopakovaly si geometrické tvary. Velká pochvala dětem a rodičům z Motýlků za účast v celoškolkové soutěži „Den bez aut“, v které naše třída zvítězila v počtu 7 pěšky příchozích dětí i v počtu dětí, co přijeli na kole a koloběžce 🙂

V pátek jsme přivítali první podzimní den tvořením z lístečků. Děti vyrobily dle své fantazie krásné obrázky a užívali jsme si pobyt na zahradě za hezkého počasí.

Básnička

Koulí se jablíčko, koulí,

má z toho na čele bouli.

Koulí se jablíčko kutálí,

valí se na nás ze skály.

KULI, KULI, BUM.

Magdaléna Wagnerová

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko