Rodiče vítáni

Vánoce, Vánoce přicházejí

Týden 11.12.- 15.12.2023

Tento týden byl pro děti plný básniček a tanečků. Upevňovali jsme program na Vánoční besídku. Vyráběli jsme stromeček, adventní věnec, kde si děti procvičily jemnou motoriku a koordinaci oko, ruka.

.V pondělí jsme si povídali o tom, zda jsme už psali dopis Ježíškovi? A co si od Ježíška nejvíc přeji? Čekal nás vánoční program – Putování za Vánoční hvězdou v podání violoncellistky Barbory Soukupové a houslistky Dany Jelínkové. Zahráli nám nejznámější koledy, které jsme si i zazpívali. Nakonec si děti mohly vyzkoušet nádherné hudební nástroje, které hudebnice měli.  

V úterý jsme si povídali o vánočních tradicích. Jaké dodržujeme a jaké známe? Přečetli jsme si ty nejznámější a říkali jejich významy. Na zahradě jsme si udělali malou generálku Vánoční besídky, kde si děti vyzkoušely zpívat před publikem a poslechly si i ostatní třídy.

Ve středu jsme se šli projít k Betlému na Želivci, kde jsme si povídali, co je to Betlém, kdo v něm je a jaká zvířátka vidíme.

Ve čtvrtek si děti vyzkoušely sebeobsluhu v oblékání, protože si počasí s námi zahrálo. Děti to však zvládly na jedničku a tak jsme se vydali společně aspoň na krátkou vycházku.

Pátky máme hrací. Pohráli jsme si, zahráli společenské hry a užili si poslední den v týdnu.

Přejeme všem krásný víkend a 3 adventní neděli.

Hanka, Pavlínka a naše zastupující teta Ivanka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko