Rodiče vítáni

Čarodějnice 25. 4. – 29. 4. 2022

Tento týden jsme se ve Sluníčku věnovali tajemnému tématu čarodějnice.

Začátkem týdne jsme si s dětmi vysvětlili, proč slavíme svátek čarodějnic a přiblížili jsme si Filipojakubskou noc. Děti si vytvořily lektvary dobra, které nám přináší lásku, štěstí, zdraví a přátelství.
Společně jsme si upekli srdíčkovou buhtu z kořene mandragory, havraních vajec, rohu jednorožce, dračí krve a kdo ví, co všechno jsme do těsta ještě přidali 🙂 Důležité je, že jsme nezapomněli přidat lásku, štestí, zdraví a naději.
Ve čtvrtek jsme obdrželi dopis od hodných čarodějnic, kde nám psaly, že zlá čarodějnice Herdekbaba začarovala les a louku za školkou, a že moc prosí o pomoc s vysvobozením. Stateční Mravenečci neváhali a společně jsme se vydali na čarodějnickou stezku, kde jsme plnili úkoly a louku a les vysvobodili!!! Odměnou za pomoc nám byl schovaný poklad na zahradě školky. Po čarodějnické stezce jsme zvládli vyrobit a postavit Májku, která bude strážit naší školku.
Páteční počasí nám přálo a tak jsme již od půl deváté trávili čas na zahradě školky, kde jsme si rozdělali ohýnek a ke svačince si opekli buřtíky. Muzika hrála, čarodějnický rej byl v plném proudu, ohýnek a buřtíky voněly a my se měli hezky 🙂 Sladkou tečkou pátečního dopoledne byla lízátka od Marečka, který s námi oslavil svoje čtvrté narozeniny.

Alena

Ježibaba na koštěti,
kolem naší školky letí.
Jémináčku, to je švanda,
ježibabě kouká kšanda!




Copyright © 2024 MŠ Sluníčko